İslam'dan Başka Hak Din Yoktur
İslam' dan başka hak Din yoktur "Hak Din" kelimesi çok iyi anlaşılması lazımdırHak demek, doğru demektir Yani inanılması gereken Din demektir Günümüzde, Müslümanlar arasındaki başlıca konularından biride budur. Müsıümanlar arasında çok cereyan eden bir konu olduğu için, bu konuyu çok iyi öğrenmemiz lazım. Hak denildiği zaman, yani doğru, inanılması gereken, amel edilmesi gereken Din, demektir. İşte Allah-u Teala hak Din olarak insanlara İslam Dinini emretti. Bu emri Ali İmran Suresini 85.Ayeti ile bize bildirdi.
Meali: "Kim İslam 'dan başka Din ararsa ,bilsin ki kendisinden böyle bir Din asla kabul edilmeyecek. "
İslam dan başka herhangi bir Dinin kabul edilmediğini, ahiret'te müşahede edeceğiz."Kim İslam' dan başka bir Din ararsa" cümlesindeki 'ararsa' ne demek? Yani o insan Dünya hayatında iken, (ahiret Dünya'nın hesabını vereceğimiz bir mekan, bir hayat) bu ararsa kelimesini çok iyi anlayacak ki, hataya düşmesin. Bir insan derse ki:"Başka inançlarda olabilir, bunlarda kabullenilebilir, bunlara da saygı duyulabilir veya bu inançları da ben kabul ederim", bunları da doğru kabul ederse ve bu 'arama' kelimesi ile başka bir inancında doğru olduğunu kastederse, o insanın inancı ahirette kabul değildir O insan zaten kafirdir Çünkü Allah İslam Dini ile müşerref olan, İslam Dinine inanana, "Müslüman" diyor Dünyada iki çeşit insan vardır: Müslüman veya kafir.İnsan ya Müslüman dır veya kafirdir.İkisinin arası bir şey yoktur Ancak kafirIer birçok isimle adlandırılabilir: Hristiyan, yahudi, putperest, ateşperest, mecusi vS. Yani ismini ne koyarsanız koyun, Kur'an-i Kerimde geçen bu 'ararsa' kelimesinin içine girer
Cehennemden Çıkış var mı ?
Sizin dininizi bilmiyorum ama Cehennem inanci herkezde var galiba.( KEsin vardır )
Kafirler Sonsuza Kadar Cehennemde Kalıcak
İnanlar ama Günah işleyenler ( GÜnahkarlar ) Cezasını çektikten sonra çıkabilecekler.O kor olmuş vücudunuz Cennet'teki seri suralara atılacak ama Sonradan gelme diye bakılacaksınız.
Dünya zamanıyla Ahiret zamanı ve Duygular farklı olucak. Zaman farklı oldugu için Sonsuz dedimi belki Ahiret 'te sonu var.
Bilgi olsun diye yazdım. En sonuncuları dün tvde izlediydim.Anlattılar İlginç geldi.Ben o kadar bilmidum. Cehennem 'den çıkınca kapıdan giriş çıkış falan yani insan aklı ne düşünebilirki bilmediği şey hakkında...
Bi merakım var Sanatistler ile ilgili Onlar Şeytan a tapıpta mı Cennet 'e gidio ?Enteresan Olaylarda Bi konu varda oradan merak ettim.